23948sdkhjf

I dig denim med ny vd

Grundaren och tidigare vdn stannar i bolaget men ska ha mer fokus på design, produktion och utveckling.

Mimmi Andersson har utsetts till ny vd för Göteborgsbaserade modeföretaget I dig denim. Hon rekryteras internt och kommer från tjänsten som modeföretagets global försäljningschef; en post hon klev på i maj i fjol.

- I Dig Denim befinner sig i en mycket spännande fas på en intressant och växande marknad. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet på I dig denim fortsätta att utveckla varumärket och nå våra mål. Vi har idag endast skrapat på ytan utav vad som faktiskt är möjligt. Vi lämnar ett år bakom oss där vi har fokuserat på att skapa e stabil plattform inför vår kommande tillväxt. Under första delen av 2019 har vi sett en ökning på samtliga försäljningskanaler vilket stärker min tro om att vi verkligen är på helt rätt väg, framåt och uppåt,säger  Mimmi Andersson, vd, i en kommentar.

Mimmi Andersson har ett långt förflutet i modebranschen och har tidigare  arbetat med varumärken som Acne Studios,  Wrangler samt inom norska modekoncernen Varner.

Mimmi Anderssons efterträdare som account manager blir Mikael Wiberg som rekryterats till företaget och precis som sin företrädare har en bakgrund hos Acne Studios men som även arbetat med  Fendi och Stella McCartney i Storbritannien. 

I dig denims grundare och vd Hanna Clavegård stannar i bolaget och ska framgent ha ännu mer fokus på design och produktion och lägga stor vikt vid att utveckla varumärket inom hållbarhet och lyfta in mer ekologiska material i kollektionerna.

Varumärket säljs till 25 länder och har fler än 200 återförsäljare av sortimentet som breddats då varumärket gått från att ha varit ett renodlat barnmodemärke till att även sälja plagg till dam och baby.

Inför SS20 medverkar företaget på Pitti i Florens, CIFF i Köpenhamn och Hello Kid Fair i Australien. Inför kommande säsonger väntar även fler mässor på nya marknader för varumärket.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.109