23948sdkhjf

Camilla Malmströms i konkurs

Rekonstruktionen kunde inte rädda kedjan som försattes i konkurs på måndagen.

Malmöbaserade herr- och dammodekedjan Camilla Malmströms Konfektions försattes på måndagen på egen begäran i konkurs vid Malmö tingsrätt.

I konkursansökan, som inkom till Malmö tingsrätt den 13 maj och som är undertecknad av Per Wilander och Lars Wilander, står endast att ”bolaget är på obestånd och obeståndet inte är tillfälligt". Till konkursförvaltare har Jan Gruvstad vid Maqs Advokatbyrå i Malmö utsetts. Han säger till Habit han hoppas kunna sälja  verksamheten och att de nära 30 anställda nu är i fokus.

Tid för edgångssammanträde är satt till den 4 juli.

Modebolaget har varit i rekonstruktion sedan 20 september i fjol och så sent som i slutet av mars uppgav rekonstruktören advokat Björn Svensson  vid Eriksson & Bengtsson advokatbyrå till Habit att norska Jotunfjell Partners förde diskussioner med ägarfamiljen om att överta kedjan.

På måndagen stod det dock klart att det i stället för ny ägare blev konkurs för den skuldtyngda kedjan. När kedjan gick in i rekonstruktion i höstas så uppgick skulderna till omkring 30 miljoner kronor.

Camilla Malmströms omfattar enligt sajten fyra butiker i Skåne; på Södra Förstadsgatan och i Mobilia i Malmö samt i Center Syd i Löddeköpinge och på Väla.

När Habit pratade med rekonstruktören i slutet av mars så fanns även en butik i Burlöv som verkar ha stängt.

Det är inte första gången som klädkedjans ägare går i konkurs med butikskonceptet. 2014 gick dåvarande  klädkedjan Camilla/Malmströms i konkurs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062