23948sdkhjf

Camilla Malmströms kan få norsk ägare

Pagelles, Park Lanes och Airport Retail Groups ägare är intresserade av att förvärva modekedjan som sedan i höstas är i rekonstruktion.

Norska Jotunfjell Partners har uttryck intresse att förvärva skånska modekedjan Camilla Malmströms som sedan den 20 september i fjol är i rekonstruktion.

Det framgår av det ackordsförslag som skickats ut till fordringsägarna och bekräftas också av rekonstruktören advokat Björn Svensson vid Eriksson & Bengtsson advokatbyrå till Habit.

- Jotunfjell Partners är intresserade att förvärva 100 procent av Camilla Malmström och för diskussioner med ägarfamiljen om ett eventuellt övertagande. Det är dock villkorat av att bland annat ackordet går igenom och att tingsrätten godkänner fortsatt rekonstruktion av kedjan. Vi väntar på beslutet om fortsatt rekonstruktion och har ingen anledning att tro att det inte sker, säger Björn Svensson, rekonstruktör till Habit.

Men Björn Svensson säger samtidigt att det fortfarande är flera pusselbitar som måste falla på plats innan modekedjan kan komma i nya ägo och att det bland annat handlar om att kedjan ska fortsätta att utvecklas i positiv riktning.

Ett 25-procentigt ackordsförslag har lagts fram. För att ackordsförslaget ska gå igenom krävs en 75-procentig borgernärsmajoritet och rekonstruktören Björn Svensson har goda förhoppningar om att så ska ske.

Enligt rekonstruktören finns omkring ett 100-tal oprioriterade fordringsägare som i huvudsak är Skatteverket och leverantörer.

- Ackordsförslaget nådde borgernärerna i början av den här veckan.

Om ackordsförslaget inte går igenom då; vad händer då?

- Vi har kommit långt i rekonstruktionen av bolaget och planen är att vi ska nå en överenskommelse och jag tror och hoppas på det. Jag har väldigt svårt att tro att någon ny ägare skulle gå in och ta den skuldbörda som finns i företaget i dag, säger Björn Svensson till Habit.

Enligt Björn Svensson så har den eventuella nya ägaren för avsikt att fortsätta driva butiker för Camilla Malmströms.

- Så har jag förstått att planen är men om det blir precis på de platser och i de lokaler där kedjan finns i dag är inte säkert. Vi har löpande under hela rekonstruktionen fört diskussioner med fastighetsägare om avtal och villkor och förändringar i butiksbeståndet kan ske.

I dagsläget finns fem butiker för Camilla Malmströms; på Södra Förstadsgatan och i Mobilia i Malmö samt Löddeköpinge, i Burlöv och på Väla.

På Jotunfjell Partners sajt framgår att gruppen redan har ett ägarskap i modekedjan med det är något som rekonstruktören inte menar stämmer.

Är bolaget redan i dag verksamma i Camilla Malmströms?

- Det tycker jag är lite märkligt att det står då Jotunfjell inte är verksamma i bolaget i dag men jag vet att man har varit delägare tidigare, säger Björn Svensson till Habit.

Norska Jotunfjell Partners, JFP, är grundat 2001 driver bland annat modekedjan Pagelle med ett antal butiker i Mälardalen därtill driver koncernen bland annat Airport Retail Group i Sverige och Norge med butiksverksamhet på flygplatser samt på Steen & Ström Departmentstore i Oslo.

I höstas förvärvade gruppen konkursade varumärket Park Lane via dotterbolaget Airport Retail Group.

Habit har vid ett flertal tillfällen och  utan framgång sökt Jotunfjell Partners i ärendet Camilla Malmströms.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078