23948sdkhjf

Slutspurt för nya Gallerian

Brothers, Kicks, Daniel Wellington och Stjärnurmakarna bland företagen som öppnar i november.

På tisdagmorgonen bjöd AMF-fastigheter pressen på en rundtur i nya Gallerian på Hamngatan i Stockholm.

Gallerian smyginvigs den 15 november. Då kommer bland annat herrklädkedjan Brothers öppna sin största butik hittills, butiken kommer att erbjuda ett helt nytt koncept med bland annat skräddarsydda kostymer. Polarn O Pyret öppnar en ny konceptbutik och Kicks premiäröppnar sin giganstiska flaggskeppsbutik som satsar på skönhetsbehandlingar och upplevelser. Dessutom öppnar Daniel Wellington, Glitter, Telenor och Stjärnurmakarna. Och en barberare hittar också in. 

Lagom till julhandeln öppnar ytterligare nya butiker. Inom kort tillkännages en stor internationell aktör som nyligen tecknat avtal för en flagshipbutik i Gallerian, med premiumläge mot Hamngatan och Regeringsgatan. 


Inte klart ännu, men till invigning om cirka ett år blir det matkoncept på nya våning fem upp för rulltrapporna. 

Lägg till Malin Söderström restauranger The Fishery och The farm family på Brunkebergstorg, det nyrenoverade torget som Gallerian öppnar upp mot för att få till ett bättre inflöde. På våning fyra blir det en ljusgård där caféer kommer öppna och på nybyggda våning fem blir det mer matkoncept. 
– Vi satsar självklart mycket på maten i kvarteret. Det kommer att bli ett matkluster, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef på AMF fastigheter. 

I linje med framtidsexperternas visioner kommer nya Gallerian erbjuda en hel del tjänster och service för att vässa utbudet. Tillsammans med en mysigare, lite lyxigare miljö där människor vill hänga. Henriette Johansson poängterar dock att handeln fortfarande är basen. 

– Jag tror på handeln även i framtiden, vi vill träffa människor och handla. Men vi vill också ha den här bekvämligheten, tid är pengar. När man väl handlar ska man kunna uträtta serviceärenden. Att ha allt på samma plats är grejen, säger hon. 

AMF äger hela kvarteret runt Gallerian och allt har rustats upp i etapper sedan några år tillbaka. Som ett tillägg byggs bland annat 28 lägenheter ovanpå Gallerian tillsammans med de nya butikerna ovanpå. 


Slutspurt. Nya Gallerian öppnar upp om ett år.  

– Ni som minns området runt omkring hur det var innan, ingen ville vara här då. Det var väldigt slutet och stängt. Nu har vi öppnat upp kvarteret. Brunkeberstorg är härligt och inbjudande. Bohusgranit genom hela torget. Vi har invigt två fantastiska hotell. Kornjuvelen är Tak. Sedan har vi lagt en bro mellan Tak och Stockholm under stjärnorna. 

I Gallerian kommer även morgondagens handel testas i realtid. Isabella Löwengrips företagsprojekt Nordic tech house öppnar nämligen upp ett teknologiskt testlab för butiker på våning fyra. 900 kvadratmeter testyta för morgondagens handel. Till kvarterat flyttar även Microsoft in från Kista för att kunna attrahera morgondagens talanger med ett mer citynära läge. 

Under pressvisningen visade Henriette Johansson också upp den nya loggan som ska ersätta den gamla blåa. Det är fjärde gången som Gallerian byter ut logotypen. Loggan kommer bland annat att fronta entrén mot Hamngatan. 

Gallerian har legat på samma plats i 42 år, första invigningen var 8 oktober 1976.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078