23948sdkhjf

Indiska i blåsväder – hotas av vräkning

Flera hyresvärdar stämmer Indiska kompaniet för obetalda hyror.

En av fastighetsägarna är Vasakronan som kräver företaget på 11 miljoner kronor plus dröjsmålsränta för utebliven hyra för två butikslokaler som Indiska redan lämnat, skriver Dagens Industri.

Även AMF Fastigheter, ägare av Ringens köpcentrum i Stockholm, har tröttnat på hyresgästen och vill med Kronofogdens hjälp att få kedjan att flytta ut från lokalerna.

Krav på utebliven hyra kommer även från fastighetsägare i Malmö, Västerås, Falun och Östersund.

Indiskas vd Karin Lindahl, dotter till grundaren och finansprofilen Lage Jonason, säger till DI att Indiskas svårigheter att betala i tid härrör från pandemin.
Stora belopp i hyra som kedjan fick skjuta upp under covid uppges ligga ovanpå den löpande hyran, enligt betalningsplaner som gjorts upp med hyresvärdarna förra året.

Det har varit väldigt utmanande för oss att ligga med så stora utbetalningar. Vi har inte hunnit ikapp, och när året började såg vi ju inte riktigt framför oss att det skulle bli både krig, inflation, ökade fraktpriser, energikriser och så vidare, säger Karin Lindahl och förklarar att företaget har anstånd med att betala skatteskulden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078