23948sdkhjf

Här är branschens ess i denim

Tre varumärken är nominerade till Årets Denimleverantör.

Årets tre finalister i kategorin Årets Denimleverantör under Habit Modegalan är J.Lindeberg, Neuw Denim och Adnym Atelier.

Juryn som står bakom nomineringarna är jeanssamlaren och branschexperten Viktor Fredbäck, branschräven Magnus Senke, denimexperten Erik Sackari, Thomas Lundberg från Calik och Habits Kajsa Åström. På Habits stora gala på Operaterrassen i Stockholm den 1 november avslöjas vinnaren.

Juryns motiveringar:

J.Lindeberg

En strategisk denimsatsning på produktnivå som gett försäljningsmässig fullträff i samtliga kanaler, såväl fysiska som digitala. Samtidigt som varumärket tar höjd mot högt uppställda hållbarhetsmål.

Neuw

Med grunden i skrädderi och kvalitet har Neuw tagit den internationella denimvärlden med storm. Med mottot ”att inte bli störst men bäst” växer varumärket kraftfullt och övertygande på en hårt konkurrensutsatt marknad.

Adnym Atelier

För att ärligt och passionerat ha tagit raska och försäljningsmässigt imponerande kliv i etableringen av det normbrytande denimoraklet Adnym Atelier: Ett varumärke att räkna med såväl på den internationella som den nordiska scenen. Nu och i framtiden.

Det senaste året har J. Lindeberg haft en försäljningsmässig fullträff, både i fysisk butik och digitalt, enligt juryns motivering, tack vare satsningen på produkt- och designnivå. Juryn lyfter även fram varumärkets hållbarhetsarbete.

Neuw Denim är det svensk-australiensiska varumärket som vunnit mark både i Sverige och globalt. Efter tio år säljs det på 19 marknader och fler är att vänta. En av grundarna och varumärkets designer, Pär Lundqvist, kombinerar jeansarvet med hantverk och kvalitet. Med mottot ”att inte bli störst men bäst” växer varumärket kraftfullt och övertygande, skriver juryn i sin motivering.

Den tredje finalisten, Adnym Atelier, är nominerad för andra året i rad i kategorin. Det är en namnkunnig trio bakom denimmärket som lanserades för exakt två år sedan. Frippe Persson, Johni Tadi och Stefan Söderberg prisas för att bryta normerna i denimsegmentet och ”att ha tagit imponerande kliv”.

Årets Habit Modegalan äger rum på Operaterrassen i Stockholm den 1 november. Under kvällen avslöjas vinnarna i 12 kategorier.

Säkra din biljett: Habitmodegalan.se 

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078