23948sdkhjf

Möt Whyreds nya kreativa chef

Hör Jessy Heuvelink prata karriärråd på Habits frukostforum.

Jessy Heuvelink har nästan 20 års erfarenhet i modebranschen. Efter avslutade konst- och modestudier i Nederländerna, där han är född, bar det av till Paris när han var 21 år, där han praktiserade hos Christian Lacroix.

– Jag jobbade i sex sju månader på en av hans fem ateljéer med ansvar för coutureklänningar och hjälpte bland annat till på två visningar, berättar Jessy Heuvelink för Habit. 

Karriären tog fart när han flyttade till södra Tyskland och tog jobbet som designer hos Adidas.
– Det här var inte mitt första val, men man kan inte leva på baguetter, skrattar han. Jag gick från couturehantverk till att helt plötsligt jobba superstrukturerat med sportdesign. Men jag lärde mig otroligt mycket där under mina tre år.

Jessy Heuvelink kom till Sverige för 15 år sedan efter att Johan Lindeberg hörde av sig och ville rekrytera honom till J. Lindeberg i Stockholm.
– Why not, tänkte jag och flyttade hit, säger han. 

Det blev elva år hos J. Lindeberg, varav sex år som chefdesigner. Därefter tog designerkarriären en ny riktning. Numera arbetar Jessy Heuvelink sedan tre månader tillbaka som kreativ chef hos Whyred och sedan fyra år tillbaka som designer hos Oscar Jacobson.

Jessy Heuvelink berättar mer och sin karriär på Habits frukostforum som arrangeras tillsammans med Nordiska textilakademin. Där delar han också med sig av karriärtips utifrån egna erfarenheter.

– Jag vill gärna inspirera människor. Jag har också haft förebilder i branschen och fått en hel del råd och inspiration, så om jag kan bidra så vill jag gärna ge tillbaka, säger han.

Läs mer om Habits frukostforum här. Övriga medverkande är Carin Wester, kreativ chef på Åhléns, Amanda Borgfors Mészárosdesigner hos ATP Atelier och Marcus Larsson, grundare och designer, Ljung.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078