23948sdkhjf

Mörkt halvår för WeSC

Men kedjan tror på ljusare tider 2019.

Rekonstruktion och skuldsanering har varit temat under den första hälften av klädbolaget Wescs räkenskapsår 2018. Det har också slagit mot försäljningen som krympt rejält, men bolaget signalerar nu ljusare tider.

"De indikationer som vi fått kring förorder för Vår/Sommar 2019 tillsammans
med förbättrade distributionskanaler, högre bruttomarginaler och väsentligt
lägre kostnader har lett till att vi nu har en målsättning om att nå en varumärkesomsättning om cirka 100 miljoner kronor och nå lönsamhet för
helåret 2019", skriver bolaget i rapporten.

Summeringen av det första halvåret är annars ingen munter läsning. Nettoomsättningen stannade på 14,4 miljoner kronor för sexmånadersperioden (53,3) och 5,1 miljoner för senaste kvartalet (18,7).

Rörelseresultatet -17,4 miljoner för halvåret (-21,9) och -8,2 miljoner för kvartalet (-10,9).

Vd Joseph Janus kommenterade läget i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i slutet av juli och konstaterade då att rekonstruktionen tagit något längre tid än väntat, men att många viktiga delmål, främst kring skuldsaneringen, klarats av. I rapporten skriver han att arbetet ska bära frukt och även synas i kommande period:

"Rekonstruktionen av WeSC International AB, vår europeiska verksamhet, är nästan komplett och borde ha fortsatt positiv effekt på vårt kommande kvartalsresultat", skriver han.

Wesc har under våren genomfört en företrädesemission som gav drygt 30 miljoner
kronor. Det stärkte balansräkningen, men likviditeten är alltjämt svag med en kassa på drygt 2 miljoner per den sista juni då det heller inte fanns något kreditutrymme att nyttja.

Uppgörelsen med tidigare kreditgivare innebär att samarbetet upphört. Bolaget
ser över nya möjligheter till krediter och banktjänster, heter det i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062