23948sdkhjf

Mini Rodinis skattkammare

Barnklädesföretaget öppnar ny butik i Stockholm med tydligt hållbarhetsfokus och med favoriter från förr.

I veckan, 15 juni, öppnar Mini Rodini butik på Hornsgatan 71 på Södermalm i Stockholm.

Butiken går under  namnet Mini Rodini Treasure och ska vara just butik med bland annat tidigare favoriter från gångna säsonger, prover och returer.

Grundaren och kreativa ledaren Cassandra Rhodin har sedan starten lagt undan favoritprint som sparats på lagret i stället för att gå på rea eller till outlet.

Plaggen markerades som ”Treasures” och blev sedan startskottet på det nya butiksformatet, som grundaren funderat på en längre tid, och som nu arbetats fram med hjälp av varumärkets team. Konceptet beskrivs som en ”motreaktion till en allt hetsigare värld där kraven på nytt hela tiden ökar”.

– Jag vill minska på allt slit och släng och att våra plagg ska leva över säsonger. Det här är jättefina produkter som människor har ägnat massa tid och kärlek åt att ta fram. På Treasures ska kunder kunna återupptäcka våra tidlösa klassiker, säger Cassandra Rhodin i en kommentar.

I butiken ska plagg tas till vara, upcyclas och därtill erbjuds viss reparation. I butiken finns symaskiner och kunder erbjuds hjälp att laga plagg som gått sönder.

Även företagets inredning är framtagen av teamet och bygger bland annat på prylar från företagets lager, showroom och pynt från Cassandra Rhodins privata hem.

Utbudet ska vara ständigt föränderligt och Mini Rodini utlovar att omtyckta mönster och tryck ska rymmas och dyka upp i sortimentet allteftersom.

Mini Rodini förärades Årets Hållbarhetspris vid Habit Modegalan 2017.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112