23948sdkhjf

Björn Borg kampanjar för jämställd sport och kärlek

Inför avspark i VM i fotboll kampanjar Björn Borg ånyo för kärlek med digital plattform och rätten till samkönade äktenskap.

Inför VM i fotboll kampanjar Björn Borg med initiativet  Marriage Unblocked  som är en digital plattform där alla kan fria, utbyta löften och gifta sig anonymt eller offentligt. Plattformen är byggd på blockchain-teknik signerad Superblocks. Det första paret att gifta sig på Marriage Unblocked är Sybillie och Alexandra från Schweiz där samkönade äktenskap inte är erkända enligt lag.

- Vi tror på att sport är kärlek och att kärlek är jämställt. Den första grundläggande rätten är att få älska vem man vill. Med vår nya plattform Marriage Unblocked kan vi decentralisera makten och öppna upp för äktenskap för alla vuxna som vill gifta sig, säger Jonas Lindberg Nyvang, global marknadschef hos på Björn Borg.

På plattformen kan de som vill lagra sina krypterade löften för alltid och få ett certifikat på sitt digitala äktenskap tillsammans med en symbolisk besparing i kryptovalutan Ether.

Tanken med kampanjen är att ifrågasätta hur äktenskap styrs och upprättas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063