23948sdkhjf

Nystart för stickatföretag efter konkurs

Räddning för märket S.N.S Herning efter att ägarbolaget gått i konkurs.

Familjeföretaget bakom stickatvarumärket S.N.S Herning gick i konkurs förra veckan men ett nytt ägarbolag ska ha förvärvat tillgångarna i Skyt Strikvarer, som sällskapet formellt heter, enligt danska Børsen.

2017 blev ett dåligt år med förluster som till slut stjälpte bolaget.

- Det var ett riktigt dåligt år. Vi hade en förlust på över 1 miljon, vilket tog bort mer än hälften av eget kapital. Och då var det ingen säkerhet att vi kunde finansiera produktionen av de order vi hade. Samtidigt hoppades vi på en extern investerare, säger den tidigare ägaren och direktören Søren Skyt, tredje generationen i företaget och barnbarn till grundaren Søren Nielsen Skyt till tidningen.

Dock flyttar produktionen nu från danska Tjørring till Lettland. Tidigare har endast sömnad skett i Baltikum. Det fanns också tidigare planer på att flytta produktionen till Riga men nu sker flytten tidigare än beräknat uppger tidningen.


Enligt tidningen blev konkursen ett faktum sedan det anrika stickatföretaget tappat stora kunder, och omkring 3 miljoner danska kronor i omsättning, i bland annat japan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078