23948sdkhjf

Åhléns stänger i Skövde

Bommar igen varuhuset i Commerce på grund av dålig lönsamhet.

Åhléns har beslutat att stänga sitt varuhus i köpcentret Commerce i Skövde. Det bekräftar Monica Hultgren, presskontakt och informatör vid Åhléns huvudkontor via mejl till Skaraborgs Allehanda.

”Sammantaget ser vi inte att vi får verksamheten att gå ihop ekonomiskt vilket gör att vi tyvärr har behövt ta ett beslut om en avsikt att stänga varuhuset. Vi ställer höga krav på alla våra varuhus vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhet och beslutet om nedläggning är fattat utifrån en helhetsbedömning”, skriver hon.

 Åhléns-varuhuset ligger i dagsläget på två våningsplan och åtta tillsvidareanställda påverkas vid nedläggningen, enligt Monica Hultgren.

Planen är att varuhuset ska stängas i januari år 2019. Vid samma tidpunkt ska även företagets verksamhet i Ludvika läggas ner, även i detta fall på grund av dålig lönsamhet. Detta besked kom efter att Åhléns redovisat minskad omsättning och fortsatta förluster, men ett förbättrat resultat under 2017, jämfört med det katastrofala 2016. Förra året fick ett flertal varuhus stänga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142