23948sdkhjf

Från modevärlden till Svenskt Tenn

Modedesignern Lars Nilsson har tagit fram kollektion med inredningstextilier till det anrika textil- och inredningsföretaget.

Modedesignern Lars Nilsson har tagit fram en textilkollektion bestående av sju tyger, fyra tryckta och tre vävda mönster, som bygger på olika kombinationer av breda eller smala ränder i flera färger och med ett mönster som närmast liknar blyertsstreck.

Mönstren är ritade för hand med akvarell, krita och tuschpenna. Inspirationen till kollektionen, som även innefattar mattor, fick Lars Nilsson på Villa San Michele på italienska Capri där ha tillbringat tid som en del i ett konstnärsstipendium.


– Jag har alltid tyckt om ränder– framför allt randiga herrskjortor – men här kom inspirationen också från de nästan grafiska mönster som bildas av horisonten mot Neapelbukten och de dramatiska bergen. Färgerna kommer från naturen och blommorna på Capri, säger Lars Nilsson i en kommentar.

Lansering sker med utställning i butiken på Strandvägen 5 i Stockholm 23 mars till 27 maj.

Lars Nilsson har arbetat för stora modehus som Nina Ricci, Christian Dior, Bill Blass, Ralph Lauren, Christian Lacroix och Balmain och också skapat den egna herrlinjen Mr Nils.

Textilierna för Svenskt Tenn blir han första giv inom inredning.

Lars Nilsson har förärats Damernas Världs Guldknappen för sina designgärningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078