23948sdkhjf

Välkänd ruta i ny form

Han är aktuell med ännu ett textil heminredningskollektion. Denna gång för Hästens.

Under pågående Design Week lanserar hästens en sänglinnekollektion framtagen av modedesignern Lars Nilsson. Han har tidigare samarbetet med Svenskt Tenn men har framförallt ett lång förflutet från modebranschen, där han alltjämt verkar, och från modehus som bland annat Chanel,Christian Lacroix, Nina Ricci, Bill Blass och Gianfranco Ferré men även Fast Retailing för att nämna några.

Till Hästens har han skapat en kollektion med sänglinnen i mönster som ska reflekterar sängtillverkarens arv och tradition. Till kollektion, som fått namnet Hästens Iris Collection by Lars Nilsson, har han låtit sig inspirerats av brittisk landsbygd.

En av mina favoritträdgårdar är och förblir Great Dixter House & Gardens. Mönstren och kollektionen bygger på färger och blommor, i synnerhet irisblomman.Jag älskar denna blomma innerligt, inte minst dess ofta unika och överraskande färgkombinationer. En utmaning har varit att översätta denna inspiration och samtidigt behålla känslan av blomster i designuttrycket, säger Lars Nilsson, modedesigner och formgivare i en kommentar.

Lars Nilsson bor och verkar idag i London och Paris där han också driver det egna herrklädesvarumärke Mr Nils.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078