23948sdkhjf

Grandpa öppnar och stänger

I veckan återöppnar prisbelönta Grandpa moderbutiken på Södermannagatan på Södermalm. Samtidigt stängs en av butikerna i vår.

Som tidningen Scandinavian Man berättade i slutet av förra veckan så både nyöppnar och stänger Grandpa butiker i vår.

Butiken på Södermannagatan 21 i Stockholm, öppnad 2003, har fått en total ansiktslyftning med ny el, belysning, färg och nytt golv och därtill helt ny inredning.

Butiksytan blir i och med renoveringen något större och blir enligt vd och medgrundaren Jonas Pelz mer "effektiv och lättöverskådlig". Butiken öppnar  igen torsdag 22 februari.

- Vi är väldigt måna om att behålla Grandpa-känslan så man kommer känna igen sig. Ingenting förändras i sortimentet som förvisso alltid är under förändring. Vi är också stolta över att vi gör all inredning själva i vår egen verkstad här på söder, skriver Jonas Pelz till Habit.

Butiken, som öppnade våren 2007, på Fridhemsgatan 43 på Kungsholmen i Stockholm stänger i maj. Halva lokalytan utgörs i dag av restaurangen Sixten & Frans.

- Det är ett beslut som var svårt men samtidigt logiskt att ta. Utvecklingen har avstannat och vi har stort behov av att renovera även den butiken men ser inte att en sån investering skulle löna sig, skriver Jonas Pelz till Habit.

Istället ska Grandpa satsa på de befintliga butikerna och planer och drömmar finns även kring en framtida etablering utomlands. När och var är inte bestämt men Jonas Pelz säger att de har ”öron och ögon öppna på andra marknader”. 

Anledningen är också att butikerna lockar mycket utländska besökare och framförallt har Grandpa noterat många utländska ordrar online vilket ger ett sug att göra en ordentligt satsning på något eller några länder.

Jonas Pelz skriver till Habit att grundarna är väldigt säkra med butikens grundidé i stil och uttryck men har behov av att nå nya kunder.

I dagsläget finns tre butiker i Stockholm och en butik vardera i Göteborg och Malmö samt webbutik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125