23948sdkhjf

Här är alla vinnare i Habit Modegalan 2017

På torsdagskvällen utsågs 13 vinnare under Habit Modegalan som ägde rum på Berns Salonger i Stockholm under ledning av Ebba Kleberg von Sydow.

Modekedjan Lindex vann pris för Årets Omnikanal ”en sömlös, inspirerande och användarvänlig shoppingupplevelse i toppklass oavsett kanal”. Årets Butikssäljare heter Yvonne Hallberg och arbetar på Dressmann Fyrislund i Uppsala. Årets Modekedja är Grandpa med fem fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö samt e-handel. Skoföretaget Kavat tilldelades pris för Årets Inredningskoncept som numera syns i butiker i tre städer.

Priset för Årets Modebutik gick i år till Adisgladis på Södermalm i Stockholm. Göteborgsvarumärket Dr Denim prisades i kategorin Årets Denimleverantör medan Stockholmsbaserade varumärkena Daily Sports och Our Legacy blev Årets Sportleverantör respektive Årets Leverantör.

Årets Designer heter Ida Sjöstedt som med det självbetitlade varumärket varit verksam på den svenska modescenen sedan 2001. Årets Hållbarhetspris tilldelades barnmodevarumärket Minirodini som ”Med stark design och transparent kommunikation erbjuder varumärket ett av marknadens mest hållbara sortiment”.

Årets Nykomling är Aim’n grundat av Tekla Acs och Helen Van. Priset Årets modeexpertpris gick till skovarumärket Vagabond. Ulrika Nilsson som driver butiken och agenturen Jus på Brunnsgatan i Stockholm utsågs till Årets Hedespristagare under Habit Modegalan. Priset får hon för att hon för att hon enligt juryn är ”en sann beskyddare av svenskt mode som medstort fokus och hjärta lyfter spännande designer. I över 20 år har hon genom agenturverksamhet och butik introducerat det mest intressanta modevärlden har att erbjuda. Hennes näsa för vad som komma skall är osviklig. I hennes värld är agender-mode sedan länge en självklarhet. Hon är en uppriktig inspiratör, mentor och entreprenör.”

Se alla vinnare och motiveringar  här

(samt högupplösta bilder för nedladdning)

Årets Omnikanal – Lindex

Årets Modebutik – Adisgladis i Stockholm

Årets Modekedja – Grandpa

Årets Inredningskoncept – Kavat

Årets Modedesigner – Ida Sjöstedt

Årets Denimleverantör – Dr Denim

Årets Sportleverantör – Daily Sports

Årets Leverantör – Our Legacy

Årets Hållbarhetspris – Minirodini

Årets Butikssäljare – Yvonne Hallberg, Dressmann Fyrislund, Uppsala

Årets Modeexportpris – Vagabond

Årets Nykomling – Aim´n

Årets Hederspristagare – Ulrika Nilsson, Jus

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078