23948sdkhjf

Kvinna och företagsledare

H&M Foundation utmanar tillsammans med hunmanitärorganisation bilden av företagsledaren med en alternativlista till Fortune 500.

H&M Foundation och organisationen Care har listat 500 kvinnliga företagsledare från 11 utvecklingsländer. Syftet är att utmana stereotypen av bilden av företagsledaren och är därtill en blinkning till Fortune 500-lista, med världens 500 största företag, och där endast 5,4 procent av företagsledarna är kvinnor.

– Fortune Magazine har exempelvis inte haft en kvinna på omslaget sedan oktober 2014. Det visar varför det är viktigt att vi lyfter fram förebilder och visar vilken drivande kraft kvinnor är inom både sina egna affärsverksamheter och världsekonomin i stort. Med Foundation 500 vill vi utmana stereotyper och omdefiniera bilden av vem som kan vara en företagsledare och entreprenör. Foundation 500 är en plats där deras berättelser kan samlas för att inspirera andra, säger Diana Amini, global vd för H&M Foundation i en kommentar.

Listan har kommit till som ett bidrag till FN:s globala mål för hållbar utveckling inom jämställdhet och H&M Foundation och Care har även dragit lärdomar från det gemensamma, globala pogrammet för att stärka kvinnligt företagande. I första fasen 2014-2017, har programmet nått över 100 000 kvinnor i Burundi, Elfenbenskusten, Guatemala, Indonesien, Jordanien, Nepal, Peru, Filippinerna, Sierra Leone, Sri Lanka, Jemen och Zambia.

Nu utökas samarbetet med ytterligare donationer och under periden 2014 till 2020 ska 120 miljoner doneras.

Porträtten på företagsledarna har tagits av den prisade fotografen Malin Fezehai.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094