23948sdkhjf

Företagskonkurserna fortsatt nedåt

De svenska företagskonkurserna fortsätter att minska. I februari månad minskade antalet med 14 procent jämfört med samma månad året före.
Trenden med minskade företagskonkurser håller i sig, visar den färska statistiken från UC AB. I februari gick sammantaget 438 företag i konkurs.

– Vi ser en fortsatt positiv trend i antal minskade företagskonkurser och året har börjat mycket bra för det svenska företagandet. Minskningen av antalet konkurser i februari ligger i linje med januari månad, vilket tyder på en stabil konjunktur för årets första två månader, säger Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC AB.

Statistiken visar att så gott som hela landet följer trenden med minskade antal företagskonkurser. Störst procentuell minskning av företagskonkurser syns i Jämtlands län. Enbart Kronobergs län utmärker sig markant med en avsevärd procentuell ökning på 400 procent.

Uppdelat på branscher så är det segmenten ”Bevakning, fastighetsservice och kontorstjänster” som ser störst fortsatt procentuell minskning. ”Hotell och restaurang” minskar också.

Partihandeln respektive byggindustrin står stabila med en procentuella minskningar om 22 respektive 20 procent.

Ylva Åkesson/Dagens Handel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062