23948sdkhjf

Noa Noa förvärvar Odd Molly: ”Ett varumärke med en fantastisk historia”

Noa Noa förvärvar svenska Odd Molly av MBRS Group.

Uppdaterad 5 december

Noa Noa förvärvar aktierna i Odd Molly för en miljon kronor. Det framgår i kallelsen till en extra bolagsstämma från ägarbolaget MBRS Group.

Affären förväntas bli klar senast i december 2023 ”så snart tillträdesvillkoren för transaktionen har uppfyllts”, skriver MBRS Group. En extra bolagsstämma måste godkänna försäljningen av Odd Molly. Stämman kommer att äga rum 21 december. 

Det var på måndagsmorgonen som MBRS Group meddelade att det har ingått ett villkorat avtal om försäljning av samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Odd Molly Sverige till en utländsk aktör. Om affären går i lås har MBRS styrelse för avsikt att avnotera bolagets aktier från Nordic Growth Market.

Noa Noa vill inte ge några kommentarer förrän affären har gått i lås, vilket förväntas ske i slutet av december. Det skriver Noa Noas marknadschef, Tina Schjerning, i ett mejl till Habit. Hon skriver också: ”Odd Molly är ett varumärke med en fantastisk historia och ett fantastiskt universum och en eventuell handel vore ett spännande drag.”

Det har snart gått ett halvår sedan Odd Molly gick ur en lång rekonstruktion då kraftiga besparingsåtgärder har genomförts. Till exempel har antalet anställda minskat kraftigt. I slutet av september i år uppgick antalet till 42 jämfört med 67 vid motsvarande tidpunkt i fjol.

Trots besparingar anser MBRS Group att Odd Molly inte kan bli lönsamt.   

– Det är givetvis oerhört tråkigt att våra ansträngningar inte räcker hela vägen, vi som bolag har gjort allt för att Odd Molly ska klara sig genom dessa tuffa marknadsförutsättningar. Det arbete som vår creative director Marie Olsson Nylander med team gjort inför nylansering våren 2024 är oerhört imponerande. Därför är det ändå positivt att vi har hittat en lösning som innebär att Odd Molly som bolag och varumärke kan leva vidare och att framtagen kollektion kan köpas in och lanseras enligt plan, säger Odd Mollys tillförordnade vd Andreas Andrén, i en kommentar.

Noa Noa grundades i Danmark av bröderna Lars och Harald Holstein 1981. Företaget består av dammärket Noa Noa, barnmärket Noa Noa Miniature, som adderades 2003, och accessoarvarumärket Unmade Copenhagen som tillkom 2020. Huvudkontoret ligger i Kvistgaard på Nordsjälland. 

Odd Molly grundades 2002 av Karin Jimfelt Ghatan, Per Holknekt och Christer Andersson och var ett av Sveriges modeunder. Odd Molly blev en oerhörd framgång och noterades på First North 2007 och Nasdaq OMX 2010. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125