Årets Modebutik


Kennedies i Västerås

Juryns motivering:

För att ha skapat försäljningsökningar i en tid då det stormar som mest; genom att sätta kunden främst, ge service med stort S och rusta sig med ett segervisst team, som ger järnet när allt står på spel. Det lägger grunden för framgång, både då och nu. Att gå ur en kris är stort, att gå ut som vinnare är större, och det är precis vad Årets Modebutik gör.

Årets Denimleverantör


Weekday

Juryns motivering:

Framgångsrikt fångar vinnaren konstant en ny generation med nutida plagg, stark identitet och innovation. Varumärket har haft ett konsekvent fundament i streetfashion och ungdomskultur sedan starten, vilket gett varumärket trovärdighet. Allt vävs snyggt samman med en glasklar strategi för en hållbar framtid.

Årets Logistiklösning


Mini Rodini

Juryns motivering:

En logistikupplevelse i världsklass som inte bara är effektiv utan också så pass unik att den blivit synonym med bolagets relation med kund och återförsäljare sticker en av årets finalister ut. Årets vinnare har visat på ett djupt engagemang kring hållbarhet där frakt, arbetsmiljö, produktion, emballage och produktens användande är en del av kalkylen. Med en datadrivenhet utvecklas logistikarbetet löpande och produkter går från hyllvärmare till guldklimpar.

Habits Hederspris


Pär Engsheden

Juryns motivering:

Habits hederspristagare är en av Sveriges främsta designer, denne lämnar ikoniska modeavtryck som kommer att fortleva i modehistorien för alltid.

Hans hantverkskunnande och arv inom mode och design är väl dokumenterade och kommer att fortleva som en ”blue-print” att lämnas vidare till kommande generationer.