Årets Denimleverantör


Nudie Jeans

För idog och grundmurad hållning till såväl kvalitet, varumärkets DNA som varaktig och tidlös design. Oavsett modetrender, branschtendenser eller miljödebatter är årets vinnare alltjämt relevant, pålitlig och konsekvent.

Årets Designer


Arket

Vinnaren har på kort tid blivit en central aktör i det svenska modelandskapet. Transparent produktion parat med medvetet materialval och långsiktig formgivning ger varaktiga produkter. Här utgår designen från bärarens behov, snarare än viljan att driva försäljning genom snabba trender. Tillsammans med en nytänkande butiksidé skapas ett koncept väl värt att inspireras av.

Årets Kreativa kundupplevelse


Weekday - Customer-team

Med ett konstnärligt arv och starkt visuellt uttryck, skapar detta kompetenta team tydliga och relevanta kundupplevelser som paketeras och exponeras i en kreativ miljö. Årets vinnare lyckas konstant generera nyhetsvärde, producera målgruppsanpassat utbud och leverera frekventa förändringar i både butik och genom kundaktiviteter.

Habits Hederspris


Ben Gorham

Årets Hederspris 2019 tilldelas en kreatör som själv anser sig stå utanför den flyktiga modebranschen. Men juryn håller inte med. Mode handlar om magi, om att skapa begärliga, bärbara produkter som ger ägaren en pirrande känsla av att tillhöra en exklusiv klubb. En konst som vår vinnare behärskar till perfektion, oavsett om det gäller företagets kärnprodukter, exklusiva väskor och accessoarer eller det klädsamarbete med ett stort svenskt sportmodeföretag som snart lanseras.

Årets Modebutik


The Local Store, Skellefteå

För ett framgångsrikt entreprenörskap drivet av mod och passion, kunskap och vetgirighet. Fingertoppskänsla för inköp, service och försäljning resulterar i såväl imponerande tillväxt och vinstmarginal som en växande kundgrupp.

Årets Logistiklösning


HESTRA-Handsken

Vinnaren av Årets Logistiklösning har genom att fokusera på sina kärnvärden haft en lång tillväxtkurva med bibehållen lönsamhet. Kvalitet och långsiktighet har säkerställts genom ett hantverk med anor och via både ISO och AEO. Med både produktions- och leveranskedja i egen regi på 35 marknader har vinnaren lyckats kombinera egna och externa säljkanaler på ett framgångsrikt sätt.

Årets Kunddrivna Ledarskap


Henrik Bunge, Björn Borg

Med ett entusiasmerande och dedikerat ledarskap som genomsyrar hela organisationen att förstå vikten av att göra skillnad och till vem, har vinnaren levererat och förmedlat goda och framgångsrika resultat vad gäller kundmöte och kundresa. Segraren har framgångsrikt lyckats positionera varumärket som tongivande för aktiva konsumenter.