23948sdkhjf

MQ utökar cirkulära tjänster

Klädkedjan MQ uppmuntrar kundklubbsmedlemmar att tänka cirkulärt.

Redan 2021 lanserade MQ secondhand i utvalda butiker i samarbete med Myrorna. Nu utökar klädkedjan den cirkulära satsningen genom att ta emot och sälja plagg från tidigare kollektioner från varumärkena Stockh lm, Stockh lm Studio, Bläck, Dobber och Bondelid.

Erbjudandet riktar sig till MQ:s klubbmedlemmar som får en procentsats av försäljningsvärdet som en bonuscheck när plaggen lämnas in.

– Kläder som redan är producerade måste användas längre för att vi ska kunna möta de klimatutmaningar som vi står inför. Genom satsningen på second hand utvecklar vi vårt erbjudande ytterligare, samtidigt som vi förlänger plaggens livslängd. MQ:s tjänster med second hand, skrädderi och sneakerstvätt syftar till att skapa ökat värde för våra kunder och samtidigt värna vår omvärld, säger Ingvar Larsson vd MQ Marqet.

Inlämning kan göras i ett 20-tal butiker i större städer. Försäljning ska ske i Malmö Hansa, Linköping Gränden, Västra Frölunda och Gallerian i Stockholm. Målet är att driva ett tillräckligt stort inlämningsunderlag för att erbjuda försäljning i fler butiker under året.

Habit har även tidigare skrivit om MQ:s så kallade tjänsteutbud.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063