23948sdkhjf

Freddy Sobin ny koncernchef för XXL – ”Mest talangfulla inom retail i Norden”

Lämnar sitt vd-uppdrag på Kicks.

Uppdaterad kl 11:11

Freddy Sobin har utsetts till ny koncernchef för den norska sportkedjan XXL. Freddy Sobin ersätter Pål Wibe som meddelade sin avgång tidigare i år. 

Freddy är en av de mest talangfulla inom retail i Norden när det kommer till online- och omnikanalstrategier. Han har bred erfarenhet, starka resultat och är dessutom en välrespekterad ledare. Det var precis vad vi letade efter när vi började leta efter en ny vd. Vi är mycket glada över att Freddy har beslutat att börja på XXL, säger Hugo Maurstad, styrelseordförande för XXL, i en kommentar.

Freddy Sobin lyfter fram XXL-konceptet som unikt och att bolaget har byggt en stark marknadsposition i Norden under de senaste 20 åren.  

– Hälsa och wellness är starka megatrender i vårt samhälle. Med mer än 90 fysiska butiker, och genom att vara den största sportåterförsäljaren online i Norden är XXL väl positionerat för att dra nytta av dessa trender. Med en så stark grund på plats finns stora möjligheter att ytterligare accelerera företaget framåt, säger Freddy Sobin, i en kommentar.  

Freddy Sobin tog över vd-posten på Kicks 2018. Dessförinnan var han vd i sju år för Consortio Fashion Group, där Cellbes och Bubbleroom ingick. Han har också suttit i Svensk Handels styrelse.

Freddy Sobin kvarstår som vd för Kicks fram till maj nästa år. Tills han tillträder kommer Stein Eriksen, finanschef, att fungera som tillförordnad koncernchef frö XXL.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079