23948sdkhjf

Lundhags satsar i storstäderna

Outdoorvarumärket gör sällskap med friluftsvarumärkena på Kungsgatan i Stockholm nästa år.

Friluftsbolaget Lundhags öppnar i början av december butik i centrala Göteborg, på Östra Hamngatan 33, vilket Habit berättade tidigare. Butiken blir varumärkets första renodlade fysiska butik med ett utbud av enbart Lundhags. Även en butik kommer att öppna i huvudstaden, på Kungsgatan 33.

Lundhags har sedan tidigare två fabriksbutiker, en i Järpen med skomakeri och en i Insjön där utbudet, utöver Lundhags, består av Swix, Helsport, Ulvang och Toko.

– Vi är sedan tidigare starka på landsbygden och nu vill vi nå storstadsborna, då är både Göteborg och Stockholm självklara etableringsorter, skriver Caroline Karlström, marknadschef, till Habit i ett mejl.

– Vi har under en tid letat butikslokaler i båda städerna och nu funnit lokaler i centrala lägen där det är mycket folk i rörelse. Vi är superglada och stolta över att kunna öppna två butiker i våra storstäder där vi får visa upp våra produkterna, erbjuda reparationer och inspirera människor att komma ut i naturen.

Lundhags vill skapa synergier mellan den fysiska butiken och e-handeln.

– Vi tror på fysisk yta för att skapa relationer med våra användare, lyssna på deras behov och att inspirera dem till bland annat vandring, turskidåkning och långfärdsskridskor. Vi tror det finns massor av möjligheter för Lundhags att växa på det sättet. 

Butiken i Stockholm öppnar under nästa år, troligen i januari eller februari.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079