23948sdkhjf

Han ska ge digitala marknadsplatser spjutspets

Modeprofilen Jascha Trygg har rekryterats till kommunikationsbyrån Reaktion för att hjälpa företag inom mode, skönhet accessoarer att expandera på marknadsplatser som Google, Meta och Pinterest.

Den nya affärsutvecklande rollen, som även omfattar digital och strategisk marknadsföring, ingår i Reaktions nya affärsområde Marketplace & Fashion som kommunikationsbyrån startar nu i höst.

– Den kraftigt förändrade marknaden för modeföretag och möjligheten för varumärken att synas i dag skapar ytterligare behov av datadriven kommunikation. Jascha är en profil inom modebranschen som förstår dessa mekanismer samtidigt som han har den affärsmässiga förståelsen för att kunna bistå modeföretag med tillväxtambitioner, säger Jan Ringsö, vd på Reaktion.

Jascha Trygg ser också att marknadsplatser växer snabbt, till och med snabbare än e-handeln generellt. Han understryker att det finns en stor outnyttjad potential för nordiska företag på marknadsplatser.

– Jag ser fram emot att träda in i en affärsutvecklande roll och hjälpa kollegor att expandera på marknadsplatser. Marknadsplatser är ett intressant spår för bolag som vill nå nya marknader och är en distributionskanal i stark strukturell tillväxt.

I modebranschen är Jascha Trygg bland annat känd som kreatör till den minimalistiska ullkappan som blev en försäljningsframgång för NK i början av 2000-talet. Han står även bakom dammodekedjan Jascha Stockholm. 2019 sattes företaget i konkurs men förvärvades av en grupp investerare som drev varumärket vidare.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Smyckesvarumärke satsar globalt – värvar från Toteme
Stark e-handel i februari för kläder och skor
Kappahl byter läge – satsar med större yta
Morris Stockholm ökar tvåsiffrigt: ”Ett kvitto på att besluten varit rätt”
Outdoorvarumärke går upp i storlek
Ägarförändringar i Nudie Jeans – lämnar bolaget
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11