23948sdkhjf

Han tar över som vd på Arkivet

Martin Hallander tar över vd-rollen efter Arkivets grundare Caroline Hamrin, som har lett företaget sedan starten 2017. Habit kunde redan före sommaren avslöja att Caroline Hamrin hade bestämt sig för att kliva av som vd för att i stället fokusera på sortimentstyrning och koncept.

Till Habit förklarade Caroline Hamrin bakgrunden till avhoppet: 

– Det är jag som har skapat Arkivets DNA och koncept och förstår det allra bäst. Koncept och sortiment är själva kärnan i affären. I takt med att verksamheten har vuxit har rollen som vd också vuxit. Att både driva HR, ekonomi, sortiment och koncept är för splittrar. Då är det bättre att lämna över till en vd och att jag fokuserar på det som jag är bäst på. 

Martin Hallander har haft engagemang i Arkivet sedan 2019 som strategisk rådgivare och sitter i styrelsen. Han har en bakgrund inom internationella bolag som Desigual och Esprit samt Intersport.

– Arkivet har en affärsmodell som ligger helt rätt i tiden. Företaget har under sina första år
bidragit till att normalisera synen på secondhand och hanterar redan imponerande volymer där mer än 200 000 plagg från inlämnande privatpersoner hittar nya ägare årligen. Jag ser fram emot att vara med på den här resan och bidra till att vi tar nästa steg i vår utveckling och fortsätter växa, säger Martin Hallander, i ett pressmeddelande.

ARKIVET
Butiker: Norrtullsgatan 33, Nybrogatan 44 och Sergelgatan 18 i Stockholm, samt Järntorget 4 i Göteborg. Butikerna ligger i separata aktiebolag.
Försäljning: 2021 sålde Arkivet 200 000 plagg.
Antal anställda: Cirka 50.
Så funkar det: Plaggen som tas emot ska inte vara mer än tre år gamla. Varorna säljs under 30 dagar. Den som lämnar in varor får 40 procent av försäljningspriset och kan antingen få pengarna till ett bankkonto eller handla för dem i Arkivet, vilket många väljer göra. Internt kallas det för ”att arkiva”. Kläderna prissätts direkt vid inlämning av en klädvärderare.
Den typiska kunden: Innerstads-kvinna, 35 år, gillar mode.

Arkivet är i färd med att bygga upp en e-handel, vilket Habit skrev om i början av året.  

– Med e-handeln vill vi öka skalbarheten i Arkivets affär, vi förutser att den kanalen kommer att tillåta oss nå ut till nya kunder och marknader men även bidra med en ökad totalförsäljning, sade Caroline Hamrin till Habit i januari.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093