23948sdkhjf

Fortsatt tufft för Rizzo Group

Rizzo kämpar fortfarande med sin ekonomi.

Väskföretaget Rizzo Group gör ett minusresultat på 34,7 miljoner kronor efter skatt mellan september 2021 och maj 2022. Förra perioden var samma resultat -64,9 miljoner kronor. 

Resultat före av- och nedskrivningar uppgick till 44,8 miljoner kronor, där samma siffra föregående period var 20,9 miljoner.  

Omsättningen uppgick till 300,4 miljoner kronor mot för förra kvartalets 311,2 miljoner. 

Vi lider fortsatt av begränsad likviditet och det drabbar vår inköpsförmåga och tillika att vårt sortimentserbjudande blivit lidande. Vi har ett för lågt varulager och även om det är väldigt välgörande att enbart fokusera på väskor och accessoarer – krävs det mera produkter för att vi ska kunna ta hem den ökande efterfrågan, säger vd för Rizzo Group Lars Finns i rapporten. 

Rizzo har haft det trögt både innan, under och efter kvartalet. Bolaget avslutade sin andra företagsrekonstruktion under februari i år, och i samband med ett brådskande behov av finansiering i juni tog Rizzo in 4,5 miljoner kronor i lån från en av huvudägarna.

Tidigare i våras sålde Rizzo Group dotterbolaget Rizzo International för 47 miljoner kronor, och avyttrade därmed sin skoförsäljning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078