23948sdkhjf

Likviditets- och varubrist för Rizzo – bolagets fortsatta drift är hotad

Klockan klämtar för bolaget som är i behov av finansiering.

Efter att ha avslutat sin andra företagsrekonstruktion i februari fortsätter problemen att hopa sig för bolaget. Rizzo Group, som i maj avyttrade skoverksamheten, meddelar att bolaget har både brist på varor och likviditet för att köpa in nya produkter. Därmed har Rizzo Group svårigheter att öka försäljningen ”i den takt som behövs för att säkerställa lönsamhet”, enligt ett pressmeddelande. Lagernivån bedöms vara 30 miljoner kronor för låg för att kunna möta försäljningen under sommaren  

Bristen på varor faller också tillbaka på företagsrekonstruktionen, vilken medförde att bolaget inte har kunnat lägga beställningar hos leverantörerna eftersom de har krävt förskottsbetalning. 

Återhämtningen kommer ta längre tid än beräknat. Men bolaget flaggar också för att den fortsatta driften kan vara i gungning.  

Nu förs diskussioner om både en kortsiktig och långsiktig finansiering med huvudägarna. ”Om bolaget inte får kortsiktig finansiering från huvudägarna, inte hittar en långsiktig finansieringslösning, om bankavtalet med bolagets bank inte förlängs eller att försäljnings- och inköpsplanen över sommaren inte går att följa kommer bolaget få svårt att hantera likviditeten och därmed bolagets fortsatta drift”, skriver Rizzo Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094