23948sdkhjf

Rusta dig och ditt företag för framtiden genom kostnadsfri kompetenshöjning

Ny lagstiftning, ny teknik och nya krav från konsumenter förändrar textil- och modebranschen i grunden – och sätter hållbarhet i fokus. Kompetensutvecklingsprojektet re:skills Textile & Fashion, som initierats av Science Park Borås och Nordiska Textilakademin, ska hjälpa företag och individer att hitta vägar framåt – och säkra viktig framtidskompetens genom kostnadsfria kurser.

En sammanställning av en mängd trendspaningar som re:skills Textile & Fashion gjort visar att digitalisering, globalisering, automatisering och inte minst ett starkare fokus på hållbar konsumtion är megatrender som påverkar branschens förutsättningar. I fokus står klimatet som gör en grön omställning brådskande. 

Konsumenternas krav på hållbarhet kräver en annan kunskap och medvetenhet, och rådgivning och dialog med pålästa kunder antas ta över den traditionella säljrollen. I digitaliseringens och hållbarhetsfokusets spår tros nya yrkesroller växa fram, men trendspaningar vittnar framför allt om vikten av att toppa redan befintliga yrkesroller med framtidskompetenser. 

– Det sker ett stort skifte inom textil- och modebranschen och de kostnadsfria digitala kurserna är en stor och viktig utbildningssatsning som ger en fantastisk möjlighet för alla som jobbar inom branschen att rusta både de anställda och företagen för att fortsätta verka i framtidens handel, säger Jessica Korondy Ring, näringspolitisk expert, Svensk Handel.

Kompetensutveckling för att framtidssäkra textilbranschen

Att textil-och modebranschen står inför omfattande utmaningar råder det ingen tvekan om. Men det står också klart att branschen ser positivt på framtiden och har ett stort rekryteringsbehov. Det gäller både inom tillverkningen, där antalet arbetstillfällen spås öka när företag alltmer överväger att flytta hem sin produktion, och inom handeln – där nya kompetenser kommer att efterfrågas.  Lenita Oderfält, projektsamordnare på Nordiska Textilakademin och re:skills Textile & Fashion understryker att kontinuerlig kompetensutveckling är det bästa sättet för företag och individer att framtidssäkra sin verksamhet genom en utbildningsaktör som kan branschen. 

– re:skillsTextile & Fashion, med yrkeshögskolan Nordiska Textilakademin som utbildningsleverantör och Svenska ESF-rådet som finansiär, erbjuder individer och företag kostnadsfri kompetenshöjning för framtiden där cirkulära affärer och hållbara produkter är i fokus. Vår ambition är att underlätta textilindustrins nödvändiga omställning mot en mer hållbar konsumtion – med målet att skapa nya arbetstillfällen för både produktion och framtidens handelsanställda, säger Lenita Oderfält.

Kostnadsfria kurser & föreläsningar

Är du eller har varit anställd inom ett mode- och/eller textilföretag samt vill vara med i utvecklingen av en hållbarare bransch? Är du nyfiken på varför vi måste ställa om till cirkulära processer? Då har vi kurserna för dig. Satsningen vänder sig också till dig i ledande befattning som kan ta del av många inspirerande föreläsningar.

Anmäl dig redan idag på kunskapsportalen, där du hittar ett bibliotek av kurser och workshops. Var med i omställningen mot en mer hållbar textil-och modebransch!  

Kunskapsportalen reskills

Rapporten: Hållbar, kreativ och medveten – så formar vi framtidens textil- och modebransch

https://www.linkedin.com/company/re-skills-textile-fashion/

Följ oss gärna på instagram: @reskills.textile.fashion

Foto: Unsplash och Textilklok.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078