23948sdkhjf

Lexingtonaffären: Manna lägger budpliktsbud

I nuläget planeras inga väsentliga förändringar, skriver budgivaren.

Manna & Co, som den 18 februari meddelade förvärv av 68,1 procent av aktierna i Lexington Company, lämnar nu ett budpliktsbud på 36:00 kronor per aktie. Manna & Co har förvärvat ytterligare aktier och innehar nu 89,2 procent av Lexington-aktierna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset som erbjuds representerar en premie om 2,3 procent i förhållande till stängningskursen den 17 februari.

Helena Nordman-Knutsson, så som enda oberoende styrelseledamot i Lexingtons styrelse, rekommenderar Lexingtons aktieägare att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en så kallad "fairness opinion" från BDO.

Erbjudandets fullföljande är inte föremål för några villkor.

Manna & Co, som grundades i Finland i februari 2021, är ett varumärkeshus. Under räkenskapsåret 2021 redovisades en pro forma-omsättning på cirka 90 miljoner euro och ett ebitda på cirka 12,6 miljoner euro.

”Manna & Co:s planer för Lexingtons framtida verksamhet och generella strategi innefattar för närvarande inga väsentliga förändringar på de platser där Lexington bedriver sin verksamhet eller för Bolagets ledning och anställda, eller deras anställningsvillkor. Under perioden efter att Erbjudandet har fullföljts, och som en del i utvärderingen av hur Bolaget bäst utvecklas vidare, kommer dessa frågor, bland andra, att noggrant analyseras. Manna & Co är övertygat om att Lexington är redo att öka konkurrenskraften och förbättra lönsamheten kommande år som ett onoterat bolag”, skriver budgivaren i pressmeddelandet.

Läs mer om förvärvet av Lexington Company och de nuvarande huvudägarnas kommentarer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11