23948sdkhjf

Lexington värvar ny chef från Gant

Tony Blomqvist har utsetts till operativ chef hos Lexington company. 

Efter att den nya ägaren, finska Manna & Co, förvärvade Lexington i februari i fjol, och sedan bolagets tidigare grundare, Kristina Lindhe, lämnade vd-posten, har två topprekryteringar skett till bolaget. Den första var Kristina Lindhes efterträdare, Pooya Jalali, som klev på vd-posten i november 2022. Den andra, och senaste, är Tony Blomqvist som har värvats till operativ chef. 

Tony Blomqvist har jobbat med e-handel och retail i drygt 15 år och kommer närmast från modebolaget Gant där han hade rollen som finanschef.  

– Det finns en enorm potential i varumärket och jag hoppas kunna bidra till bolagets fortsatta expansion och framgång genom att bland annat utveckla kunderbjudandet och öka lönsamheten ytterligare, säger Tony Blomqvist, i en kommentar.

Vd Pooya Jalali säger att rekryteringen är avgörande för bolagets framtid:

– Tony har en väldigt stark finansiell och kommersiell yrkesprofil och är en perfekt match för Lexington i det förändringsarbete bolaget nu genomför. Hans erfarenhet och ledarskapsförmåga kombinerat med kunskap om att utveckla verksamheter blir en stor tillgång för bolagets fortsatta utveckling. Tony kommer spela en avgörande roll i Lexingtons resa framåt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094