23948sdkhjf

Rizzo Group backar under första kvartalet: En sämre utveckling än förutspått

Första kvartalet i det brutna räkenskapsåret började i uppförsbacke för Rizzo Group, som är under rekonstruktion sedan 23 mars i fjol. Från september till november i fjol minskade omsättningen med 23 procent till 103,6 miljoner kronor jämfört med motvarande kvartal 2020. Den jämförbara försäljningen i butikerna backade med 19 procent. Bruttovinstmarginalen uppgick till 50,4 procent, en ökning med 5,5 procentenheter, medan resultatet före av- och nedskrivningar uppgick till -9,9 Mkr (81,0).

Kvartalet är en besvikelse för bolaget:

"Bokslutsårets första kvartal innebar en sämre utveckling än vad vi hade förutspått", skriver Lars Fins, vd och koncernchef för Rizzo Group, i en kommentar till rapporten, och beskriver bolagets situation som ett moment 22: 

"Att bedriva detaljhandel under rekonstruktion är tufft och svårt. Eftersom rekonstruktion innebär att alla inköp ska göras enligt kontantprincipen så betalas alla produkter innan de kan säljas ut till konsument. Det innebär ett kassaflöde som blir helt bakvänt och som skapar stora problem då det gäller att kunna bygga upp och öka varulagret. Den problematiken ökar i takt med att efterfrågan ökar (...)".

Lars Fins skriver också att koncernen "sliter hårt med att ta sig igenom rekonstruktionen". Rizzo Group inväntar nu ackordsförhandlingarna som är planerade till 24 januari. Då avgörs framtiden för Rizzo Group. Då ska borgenärerna och Stockholms tingsrätt säga sitt och ta ställning till ackordsförslaget som skickades ut i början av december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065