23948sdkhjf

Rizzo ansöker om förlängning. Än en gång.

Turerna kring Rizzos verksamhet i allmänhet – och konkurs-debacle och rekonstruktion i synnerhet – har duggat tätt senaste åren. Och nu är det dags igen.

Liksom de två senaste kvartalen vid samma tid har Rizzo Group idag ansökt om förlängning av rekonstruktionsperioden med ytterligare tre månader hos Stockholms tingsrätt.

Ett ackordserbjudande har tagits fram och erbjudits samtliga borgenärer under vecka 49. Rizzo Group påtalar att de under den senaste perioden fått fullmakter från borgenärer som godkänner ackordsförslaget, och har för avsikt att ansöka om ackordsförhandling så snart erforderlig förhandsanslutning är klar.

Läs också: Borgenärerna avgör Rizzos framtid

Sko- och accessoarkedjan har under tremånadersperioden ingått ett tilläggsavtal till aktietecknings- och investeringsavtalet som ingicks med Global Corporate Finance Inc. i maj 2021.

Tilläggsavtalet innebär att Rizzo Group har rätt att påkalla tre investeringstrancher till ett på förhand bestämt aktiebelopp i utbyte mot stamaktier. De två första trancherna ska enligt avtalet motsvara ett fast belopp om 4 000 000 stamaktier vardera och den tredje tranchen uppgå till 4 601 827 stamaktier.

Läs också: Rizzo vill förlänga rekonstruktionen

Den 8 december 2021 påkallade Rizzo den första investeringstranchen, vilket enligt bolaget innebär att likviditeten förstärkts.

Enligt den information som företaget skickat ut har även försäljningen sedan Black Week ökat för varje vecka och företaget anser sig ha likviditet för kommande förlängningsperiod.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127