23948sdkhjf

Rizzo vill förlänga rekonstruktion

Externt kapital på väg in.

I morgon, 23 september, är sista dagen för den rekonstruktion som Rizzo Group beviljades av Stockholms tingsrätt senast. Nu ansöker bolaget om att förlänga rekonstruktionstiden i ytterligare tre månader. 

Habit har kontinuerligt rapporterat om bolagets åtgärder sedan mars i år då Rizzo Group påbörjade sin rekonstruktion. Bland annat arbetet med att ställa om alla Accentbutiker till Rizzokonceptet, utrullningen av secondhandförsäljning och lanseringen av konsignationsbaserad handel, vilket ska minska kapitalbindningen.

För att stärka bolagets likviditet pågår arbetet med att ta in externt kapital och bolaget för nu "pågående diskussioner om likviditetstillskott med finansiärer", skriver Rizzo Group i ett pressmeddelande. "Bolaget har fått positivt gehör i dessa diskussioner och förväntar sig att det ska resultera i skriftligt undertecknade avtal inom kort."

Ett ackordserbjudande håller också på att tas fram till borgenärerna, vilket planeras bli klart under de kommande tre månaderna, skriver bolaget.

I Rizzo Group ingår Accentbutikerna, Morrisbutikerna och verksamheterna på NK. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078