23948sdkhjf

Nya delägare i svenskt skidglasögonmärke – ökar takten i Kina och USA

Årebaserade Spektrum tar in nytt kapital genom en nyemission. Nya delägare är Johan och Marcus Thiel.

Spektrum, som designar skid- och solglasögon inom sportsegmentet, grundades av de professionella skid- och snowboardåkarna Andreas Nilemo, Henrik Köhler, Robert Olsson och Anders Neuman i Åre 2012. Skidlegendaren Ingemar Stenmark är en av delägarna och sitter i bolagets styrelse. 

I dagarna utökades ägarskaran då Johan och Marcus Thiel gick in som nya delägare, enligt ett pressmeddelande. Bröderna drev tidigare hjälmteknikbolaget Mips som är börsnoterat sedan 2017. Även det svenska OS-hoppet i snowboard, Sven Thorgren, är ny delägare. Johan Thiel tar plats i styrelsen medan Marcus Thiel blir vice vd samt affärsområdeschef för en kommande satsning. 

Samtidigt genomför Spektrum en nyemission på 18 miljoner kronor. Kapitalet ska gå till att utveckla en ny produktkategori och till nya segment utanför sportkategorin. Därtill ska bolaget lägga in en högre växel i Kina och USA. 

– Med denna affär kommer vi nu kunna sjösätta de projekt och visioner som vi har haft under en längre tid, säger Andreas Nilemo, som är vd på Spektrum, i en kommentar.

– Jag ser mycket fram emot att lansera nya produktkategorier tillsammans med Johan och Marcus till våra kunder på över 20 geografiska marknader. Deras erfarenhet och kunskap, inte minst från tiden på Mips, tillsammans med vårt team på Spektrum, blir en väldigt stark konstellation.

Spektrum (Spektrumare AB) omsatte under det brutna räkenskapsåret 2019/2020 7 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat före avskrivningar på –4,3 miljoner kronor.

Prognosen för 2021/22 är en omsättning på 12 miljoner kronor och för 2022/2023 24 miljoner kronor, uppger bolaget för Habit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125