23948sdkhjf

Whyred-grundaren gör comeback

Roland Hjort är tillbaka på modescenen efter att ha petats från Whyred.

I november lanserar Oscar Jacobson en kollektion skräddade jeans. Bakom kollektionen, som består av tre modeller och tre tvättar, står varumärkets kreativa chef Mats Pettersson och Whyred-grundaren Roland Hjort. Ambitionen har varit att "förena varumärkets kunskap inom skrädderi och hantverk med Roland Hjorts denimexpertis". Jeansen tillverkas i Portugal och vars tyger vävs i Italien.

– Sedan starten 1903 har Oscar Jacobson erbjudit ’kostymer och arbetskläder’, och det känns därför fullt naturligt att vi utökar vårt erbjudande med välskräddade jeans som funkar lika bra till vardag som vid mer dressade tillfällen. Med Rolands denimexpertis och produktion i världsklass kan vi nu erbjuda en högkvalitativ produkt som är lika modern som tidlös, säger Richard Woodbridge, vd för Oscar Jacobson, i en kommentar. 

Det var i oktober 2019 som Roland Hjort fick lämna modemärket Whyred där han var chefsdesigner, och som han var medgrundare till. Han var knuten till Whyred under två decennier, och lämnade varumärket i samband med att bolaget bakom Whyred rekonstruerades

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.221