23948sdkhjf

Här slår Georg Sörman igen för gott – trots renoveringsplaner

Butiken skulle efter konkurs renoveras och få ny inriktning men nu stängs den för gott.

Klassiska och anrika herrekiperingen Georg Sörman stänger butiken på S:t Eriksgatan i Stockholm, det rapporter Mitti.se och uppger att utförsäljning pågår och att sista öppetdag blir den 23 december.

Butiken, som funnits på adressen sedan 1937, försattes i konkurs av grundarfamljen i april i fjol. Men butikerna, Georg Sörman har även butik i Gamla Stan i Stockholm, drevs vidare av ägarna till klädesfirman Grosshandlarn som tog över konkursboet och som lovade att butikerna skulle leva kvar.

Dock inleddes en renoveringsprocess i butiken på S:t Eriksgatan i höstas och delar av den klassiska inredningen såldes för en ny inriktining med bland annat skrädderi. Nu blir det inte dock inte så utan istället stänger butiken för gott.

Till tidningen uppger en av delägarna till Grosshandlarn, Tomas du Rietz, att en tvist med bostadsrättsföreningen ligger bakom beslutet att stänga butiken helt. Bostadsrättföreningen bekräftar att den anrika butiken upphör och uppger i sin tur att tvisten gällt oenigheter kring vilket hyresavtal som skulle gälla och att parterna därför kommit överens om att butiken stänger till årsskiftet.

Georg Sörmans butik i Gamla stan ska enligt tidningen däremot drivas vidare.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047