23948sdkhjf

Anrik herrekipering i konkurs

Klassiskt Stockholmsekipering grundad 1916 i konkurs.

Georg Sörman med två butiker i Stockholm försattes den 30 mars i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Konkursutförsäljning har inletts i butikerna på S:t Eriksgatan och Västerlånggatan och ska pågå i en månad, något som tidningen Mitti var först med att berätta om. Detta efter nedgång i försäljningen också förorsakad av coronapandemin.

– Vi tog beslutet eftersom det är en sådan stor osäkerhet kring när det här slutar, hur länge ska man orka hålla ut? Hade man vetat att det här hade tagit slut 1 juni hade det kanske gått. Men det här kom när alla leveranser med vår- och sommarkläder ska betalas, samtidigt som vi ska ut med höga hyror och lön och det är bristande försäljning. Det känns övermäktigt, säger Lars-Olof Nilsson, delägare i Georg Sörman och ordförande i Övre Kungsholmens företagarförening till tidningen StockholmDirekt.

Till tidningen säger han också att de tagit av de egna reservkapitalet och personligen placerat pengar i företaget men att de inte vill ta törre ekonomiska risker i nuläget.

I förra veckan gick  Lars-Olof Nilsson också enligt tidningen Mitti ut och meddelade att företaget blödde ekonomiskt på grund av coronapandemi men hoppasdes att bolagsom grundades 1916 skulle kunna klara krisen. 

Lars-Olof Nilssons fru Birgitta Sörman är tredje generationen som drivit företaget.

– Det är klart att det är tufft för Birgitta. Det känns ju inte alls bra, men situationen är ju fullständigt hopplös. Men nu är det bara att se framåt,  säger Lars-Olof Nilsson.

Butiken har förutom ägarparet  fem heltids- och tre deltidsanställda som nu berörs av konkursen och förhoppningen är att någon ska vilja ta över verksamheten som nu drivs av konkursförvaltaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NYTT NUMMER: Nyckeltalen för 325 bolag / Ellen Dixdotter i stor intervju / Sneakersuccén Veja
Stronger topprekryterar från konkurrent
Sandra Roos: Alla kommer inte hinna ställa om i tid
Swedish Fashion Association ställer in Stockholms modevecka
Detta är årets färg 2023
H&M-topp går till riskkapitalbolaget eEquity
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109