23948sdkhjf

By Malene Birger bygger nya team för att boosta internationell tillväxt

Det danska modemärket har rekryterat ny personal till flertalet poster i företaget bland annat inom försäljning.

Danska modeföretaget By Malene Birger, med vd Ellen Dixdotter i spetsen, har rekryterat personer till flera poster i modeföretaget som samtliga har ett längre förflutet i den internationella modebranschen och har tidigare arbetat med varumärken som Gucci, Margaret Howell, Maison Margiela, Acne Studios och Libertys.

Hugo Mills har värvats till posten som ny head of sales. Han har ett längre förflutet i modebranschen och kommer närmast från posten som head of sales hos Victoria Beckham i London men har tidigare även arbetat hos Calvin Klein, Margaret Howell och Jonathan Saunders.

I samma försäljningsteam ska även Nicholas Parnell arbeta i rollen som modemärkets online wholesale manager. Nicholas Parnell kommer närmast från lyxmodemärket Varana men har även ett förflutet från Mary Katrantzou och DKNY.

Därtill har Holly Snell har tillträtt som omnichannel buyer och merchandiser och kommer närmast från en liknande roll inom ready to wear och skor hos Gucci. Hon har tidigare även arbetat för Asos, Libertys i London och Maison Margiela in Paris.

– Vi är på en ambitiös internationell tillväxtresa och med dessa nya nyckelprofiler och deras tidigare erfarenhet från premiumområdet är vi väl förberedda att ta nästa steg, säger Ellen Dixdotter, vd, i en kommentar.

Modemärket har även nyligen rekryterat Adolf Modin till posten som head of sourcing, development och production och han kommer närmast från en liknande roll hos Stine Goya och han har även tidigare arbetat för Acne Studios.

Vidare har Mette Tvilling Johansen byt roll inom bolaget och tillträtt som head of CSR och sustainability pch klivit ifrån den position som nu Adolf Modin rekryterats till.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094