23948sdkhjf

Vilken blir Årets Modebutik 2021? – Dags att nominera – Här är juryn

Den 25 november utses Sveriges bästa modebutik när Habit Fashion Awards 2021 går av stapeln. Förra året tampades Kennedies i Västerås, Jeansbolaget i Luleå och Nya Thulins i Västerås om titeln Årets Modebutik, och det var Kennedies som kammade hem priset.

Det är femtonde året i rad som branschtidningen Habit hyllar branschen med priser i olika kategorier, bland andra Årets Modebutik som arbetsgivarorganisationen Svensk Handel stöttar.

Nu har det blivit dags att nominera den butik som du vill se som vinnare. Priset tilldelas en driven enskild dam- och/eller herr-, sko- accessoarer- och/eller barnmodebutik, som säljer varumärken inom låg-, mellan- eller högprissegmentet.

I år är det premiär för en ny jurykonstellation som ska välja ut tre finalister för att slutligen utse en vinnare, nämligen Habits chefredaktör Kajsa Åström, Vanessa Leporati, styrelseleordförande i Stockholm Fashion District och Trade Partners Sweden, Anna Karin Holck, country retail manager för Vila/Vero Moda hos Bestseller samt Jan Smeds, vd för skobranschorganisationen ANWR. 

– Det är otroligt roligt att få vara med att lyfta fram de lokala stjärnorna runt om i Sverige, säger Anna Karin Holck, som gör debut i juryn.

Hon menar att det lokala fokuset har fått allt större betydelse i pandemins spår, något  som juryn följer noga.
– Den lilla butiken med hög service har stor potential i den nya retail-eran, säger hon.

En erfaren jurymedlem är Vanessa Leporati.

– Jag är glad och stolt att få förtroendet att vara med att utse de bästa butikerna i landet, säger hon till Habit.

Prisutdelningen sker i samband med seminariedagen Habit Modebranschens Dag, som i år blir ett hybridformat.

– Under pandemin förra året blev det av förklarliga skäl ett renodlat digitalt event i komprimerad form. I år hoppas vi att vi kan ses fysiskt och nätverka, samtidigt som vi också sänder seminariet och prisudelningen digitalt för dem som inte kan ta sig till Stockholm, säger Kajsa Åström. 

För att anmäla din favoritåterförsäljare, favoritbutik eller varför inte din egen butik, gå in här.

Vill du veta mer om Habit Fashion Awards och Habit Modebranschens Dag, läs här 

Se alla vinnarna i Habit Modegalan/Habit Fashion Awards sedan 2007 här.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Habit Fashion Awards.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08