23948sdkhjf

Lace Laboratory värvar från Daniel Wellington och Amazon

Rekryterar trio, tar sikte på nya marknader och initierar ny investeringsrunda. Tripplade omsättningen i fjol.

Underklädesmärket Lace Laboratory, grundat av Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist  2018, har under våren rekryterat kompetens inom marknad, e-com och finans för att dra upp tempot ytterligare och satsa mot nya marknader.

Till posten som marknadschef har bolaget rekryterat Jessica Rogberg. Hon arbetade tidigare som head of global campaigns och production på Daniel Wellington och har även ett förflutet från varumärkesarbete och kampanjer på Kicks.

Därtill är Andreas Borgström ny som som e-handelschef och även han värvas från Daniel Wellington där han arbetat som CRM Manager. Underklädesföretaget har även rekryterat Cecilia Hällzon som business controller och hon kommer närmst från Amazon Web Services.

Lace Laboratory siktar på att stärka positionen på hemmamarknaden men även på att växa genom vidare expansion globalt. Bolagets omsättning steg från 4,6 miljoner kronor 2019 till 15,3 miljoner kronor i fjol.


Efter lansering i Danmark, Finland samt nyligen Norge och Nederländerna står nu övriga Europa och sedan Asien på tur.

– Vi har fått en otrolig respons på de nya marknaderna vi har gått in i och vi ser en enorm potential att fortsätta växa där - men även att expandera vidare globalt. Därför har vi under våren rekryterat spetskompetens inom marknad, e-com och finans för att fortsätta vår tillväxtresa, säger Faye Flensburg, vd och grundare i en kommentar.

Bolaget ska även initiera en ny investeringsrunda för att understödja expansionen. Tidigare har bland andra Cristina Stenbeck och Susanna Campell investerat i bolaget.

– Vårt mål är att bli ett globalt trosbolag med hjälp av vår hängivna community.Tillsammans så för vi produktutvecklingen framåt och skapar det som marknaden efterfrågar. Vi lanserar två nya modeller senare i år, som tar oss ett steg närmre vårt mål - en given destination för kvinnor världen över när det kommer till trosor.

Förutom försäljning via egna kanaler säljs Lace Laboratorys trosor via utvalda butiker som NK i Stockholm och Göteborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063