23948sdkhjf

Ny vd för Babyshop Group: "Innovativ och stark ledare"

Ägaren och medgrundaren Marcus Tagesson kliver ned från vd-posten och efterträds av bolagets finanschef.

Gertrud Köver har rekryterats till posten som ny vd Babyshop Group, där e-handelsbutikerna Babyshop, Alex and Alexa, Lekmer, Oii design och Melijoe ingår.

Bolaget har enligt ett pressmeddelande varit på jakt efter en ny vd en tid och uppger att ”sammantaget är detta ett bra tillfälle att nu göra det byte av vd som den nuvarande vd:n, och grundaren, Marcus Tagesson en tid sökt”.

Gertrud Köver rekryteras internt då hon tillträdde som bolaget finanschef, CFO, tidigare i år och efterträder medgrundaren Marcus Tagesson som ska fortsätta att stötta bolaget som ägare men också som styrelsemedlem.

– Det har aldrig varit min avsikt att driva Babyshop operativt som vd på lång sikt.Att hitta en ny vd har tagit tid men nu med Gertrud på plats ser jag fram emot att fortsätta följa Babyshops resa som ägare och styrelsemedlem, säger Marcus Tagesson i en kommentar.

– Vi är oerhört glada över att Gertrud Köver har tackat ja till att bli vd för Babyshop. Hon är en innovativ och stark ledare med en bevisad erfarenhet av förändringsarbete och expansion. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Marcus Tagesson för alla år som vd – och vi har nu glädjen att få fortsätta jobba tillsammans i styrelsen, säger Susanna Campbell, styrelseordförande för Babyshop.

Innan Gertrud Köver kom till Babyshop Group arbetade hon som CFO för Easypark och hon har även ett förflutet från bland annat Eniro, Aftonbladet och DHL.

– Jag ser fram emot att leda Babyshop vidare i den här spännande tillväxt- ochoptimeringsfasen. Barn kommer alltid växa och vi kommer att växa tillsammansmed dem. Jag har en enormt stark tilltro till Babyshops möjligheter framåt, säger Gertrud Köver i en kommentar.

Vidare uppger bolaget att 2020 var ett utmanande år och att vissa marknader har påverkats negativt av coronapandemin men tillväxten i Frankrike, Norden, USA och Storbritannien varit mycket god och koncernen levererar via sajterna nu till kunder i över 100 länder globalt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094