23948sdkhjf

Blir kommersiell direktör för dansk snabbväxare

Henrik Bak har rekryterats till posten som kommersiell direktör för danska snabbväxaren Shaping New Tomorrow och tar plats i modeföretagets ledningsgrupp, det uppger Finans.dk.

Det framgår dock inte om han har köpt in sig i bolaget som grundades 2015 av Christoffer Bak, Kasper Ulrich och Christian Aachmann.

Henrik Bak har arbetat för varumärket en tid och bland annat haft fokus på att skala upp verksamheten internationellt och arbeta mer datadrivet.

Shaping New Tomorrow har vuxit snabbt på kort tid och enligt tidningen landade omsättningen under senaste räkenskapsåret på över 200 miljoner danska kronor. Siktet är inställt på att nå en omsättning på över 300 miljoner danska kronor under innevarande räkenskapsår 20/21 med ett positivt resultat.

Modeverksamheten räknar med att växa även med fysiska butiker och öppnar första butiken utanför Danmark i Hamburg i maj. Omsättningen mer än femdubblades på den tyska marknaden under föregående räkenskapsår, enligt tidningen.

När Habit skrev om märket senast, i maj i fjol, var företaget i färd med att öppna ny butik i Danmark och tittade på att öppna butik i just Tyskland. Därtill uteslöt modeföretaget inte heller butik i Sverige i framtiden.

När vi tittar in i framtiden har vi Tyskland och Sverige i tankarna på nya möjliga platser att öppna butik på, och jag tror att nästa butik efter Aarhus faktiskt kommer att vara i Tyskland, eftersom vår försäljningen i Tyskland ”boomar” och utsikten på den tyska marknaden ser positiv ut för oss”, sa Nikolaj Christensen, ansvarig för customer relations och kommunikation, till Habit då och att den digitala försäljningen ökade bra i Sverige.

Även i Sverige ökade modeföretagets digitala försäljningen bra enligt Nikolaj Christensen och han sa då att företagt förväntar sig att tillväxten fortsätter. En fysisk butik kunde även bli verklighet i Sverige i framtiden men tidigast under  2021 men mest realistiskt under 2022 eller 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093