23948sdkhjf

Båstad-gruppen växer med ytterligare förvärv

Profil- och yrkesklädesföretaget har förvärvat Top Swede Konfektion.

Båstad-gruppen växer med fler förvärv och efter att ha köpt Sandryds group, med varumärkena Smila och South West, i slutet av 2019 har Båstad-gruppen nu förvärvat Top Swede Konfektion.

–Vi är oerhört glada över att Top Swede blir en del av oss. Förvärvet är helt i linje med vår strategi att bli en komplett leverantör inom kläder, skor och handskar till yrkessektorn, säger Jonas Cedås, vd för Båstad-gruppen i en kommentar.

–Vi ser att det finns utrymme för en stark, långsiktig och oberoende aktör på marknaden som kan leverera ett komplett erbjudande inom kläder, skor och handskar via återförsäljare på den nordiska marknaden. Den positionen vill vi ta och förvärvet av Top Swede är en viktig del i att uppnå det, säger Jonas Cedås vidare.

Top Swede Konfektion AB köps av grundarna Jonas Sjölander och Teresa Hadzic som dock stannar i bolaget.

–Vi är övertygade om att Top Swede kommer att fortsätta att utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till det samlade erbjudande under företagets nuvarande expansiva fas, säger Jonas Sjölander en av grundarna av Top Swede.

Båstad-Gruppen, som ägs av Storskogen, består av de nordiska säljbolagen för varumärkena Monitor, South West, Smila och ATG.

Båstad-gruppens beräknas omsätta cirka 600 miljoner kronor under innevarande år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062