23948sdkhjf

Sandryds i nya händer

Frankenius equity har sålt profil- och arbetsklädesföretaget.

Båstad-gruppen förvärvar Sandryds group av Frankenius equity. Sandryds utvecklar och säljer profil- och arbetskläder under varumärkena Smila och South West.

Båstad-gruppen finns de nordiska säljbolagen för det egna varumärket yrkes- och skyddsskomärket Monitor samt Birkenstock Scandinavia.

Jonas Cedås, som under 2019 tillträtt som vd för Båstad-Gruppen, verkade tidigare och under sju år som vd för just Sandryds och lämnade företaget i somras.

- Jag är oerhört taggad på att utveckla den här affären. Sandryds har i Smila och South West två mycket starka varumärken som passar perfekt tillsammans med Båstad-Gruppens befintliga erbjudande inom skydds- och yrkesskor, säger Jonas Cedås i en kommentar.

I ett pressmeddelande skriver Båstad-gruppen att företaget "genom förvärvet stärker företaget sin position som leverantör till yrkes- och profilklädesbutiker och breddar samtidigt sitt distributionsnät".

Inte minst lyfts en bra e-handelslösning, stark distribution i Finland samt försäljningsorganisation i Europa fram som god tillgångar som bäddar för möjligheter till fortsatt tillväxt.

Båstad-gruppen ägs sedan början av året av Storskogen, en privatägd företagsgrupp som i dagsläget omsätter närmare 7 miljarder. Beräknad omsättning för Båstad-gruppen uppgår till drygt 400 miljoner 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094