23948sdkhjf

Nytt nummer av Habit ute nu! Stor intervju med Nellys vd, Kristina Lukes, och mycket mer.

2020 var ett förlorat år för modehandeln. Ett år då e-handeln på allvar slog igenom brett. Ändå uteblev en konkursvåg för den mest utsatta gruppen, skofackhandlarna, där majoriteten saknar e-handel. Habit visar den nakna sanningen om hur konsumtionsnedgången slog mot de fysiska butikerna när e-handeln exkluderas – siffror som sällan kommuniceras eller diskuteras.

Vi blickar också framåt. Tio experter och ledare tecknar sin bild av hur branschen håller på att stöpas om, vad som står på spel, vilka trender som hägrar och vart pandemin för oss.

Outsidern och börs-vd:n Kristina Lukes ruskar om modeaffären. Sedan hon tillträdde på Nelly för ett år sedan har hon osentimentalt avlägsnat modeplagget från branschens piedestal och ersatt det med kundvärdet. Här berättar hon om sin vision av en värdedriven digital affär.

Habits Christina Bild synar vårtrenderna 2022, som bjuder på en grandios färgpalett, våghalsiga mönster och en miljövänlig tråd av ta-vad-du-har.

Vi möter också entreprenörerna bakom Årets modebutik, Kennedies i Västerås, Resteröds vd Karl Linder som ska ta varumärket mot tillväxt, och innovatören Sam Issa som tillsammans med forskare tar fram ny teknik som förstorar och förminskar plagg genom en knapptryckning. Habit har även intervjuat Tiger of Swedens vd, Linda Dauriz. Hon söker nya vägar när de gamla inte längre är farbara. Och så tipsar Habits Pernilla Hansson om var du finner höstens modeinspiration.

Detta och mycket mer i senaste numret.

Trevlig läsning!

Kajsa Åström, chefredaktör

För prenumeration, klicka här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078