23948sdkhjf

Vd lämnar Whyreds och Hopes ägarbolag

Kerem Yazgan har slutat som vd för Gotoga efter två år. Locket på från bolaget som meddelar att mer information om Whyred och Hope väntar i januari.

Kerem Yazgan skriver i ett inlägg på Linkedin, från i slutet av förra veckan, att han arbetat sin sista dag som vd för modemärkena Hopes och Whyreds ägarbolag Gotoga.

Någon ny vd ska inte, enligt Bolagsverket  på måndagen den 21 december, ännu ha registrerats.

När Habit söker modebolagen för en kommentar kring vd-skiftet och vad som sker i bolagen så uppger Marita Pettersson, senior pr-manager hos Assefa Communication, i ett mejl att "vi kommer att kommunicera kring detta i januari".

"Imorgon är min sista dag som vd för Hope/Whyred/Gotoga. Två år blev det, och herregud vilka år. Så många fler gråa hår, men också så mycket kärlek och så många fler personer som jag fått äran att kalla kompisar. Närmaste tiden ska jag och min soffa lära känna varandra riktigt ordentligt. Efter det vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.Tänkte ”fixa F-skattsedel”, så är det någon som kan behöva hjälp med något: let’s talk. Hojta också om du har tips på jobb, är såklart öppen för förslag", skriver Kerem Yazgan i inlägget.

Förutom att hos Bolagsverket ha avregistrerades som extern vd för Gotoga den 21 december har han även avanmälts som styrelseledamot i Whyred och avregistrerades som styrelseordförande och ledamot i modebolaget Hope Production den 16 december.

I stället har Gotogas delägare Lili Assefa Wolf tagit plats som styrelseordförande och ledamot i Hopes styrelse. Även Gotagas delägare PG Nilsson har tagit plats i modebolagets styrelse.

Ny ledamot i Whyred är enligt Bolagsverket Andreas Björk och i styrelsen sitter även PG Nilsson. Suppleant Marcus Hyltbring har avregistrerats från styrelsen i Whyred.

Kerem Yazgan tillträdde som vd för Gotoga i januari 2019. Bolaget registrerades 2018 och i slutet av november samma år stod det klart att bolaget var nya ägare till modemärkena Whyred och Hope. I bolaget ingår även Cross Sportswear.

I samband med förvärven av de både modebolagen hette det att det nystartade Gotoga skulle växa med fler förvärv i modebranschen, något som hittills inte skett.

Gotoga grundades av en kvartett som tidigare var majoritetsägare i Whyred. I november 2018 förvärvade Gotoga samtliga aktier av Hopes tidigare ägare och grundarduo Ann Ringstrand och Stefan Söderberg samt investmentbolaget Varenne.

Under de två åren på vd-posten har Kerem Yazgan bland annat lett Whyred under rekonstruktion som inleddes i oktober 2019 och som avslutades den 31 augusti i år. En rekonstruktion som bland annat inneburit en rad butiksstängningar, uppsägningar av personal,däribland Whyreds medgrundare och tidigare chefsdesigner Roland Hjort, samt ett helt nytt kollektionsupplägg för Whyred.

Innan Kerem Yazgan klev på som vd för modebolagen för nära två år sedan arbetade han som kommunikations- och hållbarhetschef för Axel Johnson och han har även bland annat arbetat som vd för United Minds och som politiskt sakkunnig i regeringskansliet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156