23948sdkhjf

Masai med ny vd

Danska modeverksamheten Masai, vars dotterbolag med 14 butiker och 2 showroom i Sverige försattes i konkurs i april i år, har en ny vd i Henrik Steensgaard. Han tillträder i december och rekryteras från möbelfirman Hay där han verkat på vd-posten sedan 2017, det rapporterar fler danska tidningen däribland Fashionforum.dk.

Henrik Steensgaard har dock en bakgrund även från modebranschen och var tidigare vd för Baum und Pferdgarten och har öven ett förflutet från IC Group som på den tiden hette IC Companys.

Coronakrisen uppges ha slagit hårt mot bolaget och i samma veva som det svenska dotterbolaget försattes i konkurs så gick även det norska dotterbolaget med nio butiker  i konkurs. I mitten av maj lämnade även brittiska investeringsbolaget Silverfleet efter fem års ägande modebolaget för att lämna vidare till likaledes brittiskaArcmont Asset Management. I Sverige säljs dock varumärket via återsförsäljare och modeföretaget har även e-handel som även tidigare och innan konkursen i det svenska retailbolaget sköttes från Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062