23948sdkhjf

Masais svenska dotterbolag i konkurs

Bolaget drev 14 butiker i Sverige. Cirka 50 anställda berörs av konkursen.

Den 14 april försattes Masai Clothing Company AB i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Bolaget är ett svenskt dotterbolag i Masaikoncernen med bolaget Daisy Topco Limited i London som koncernmoderbolag.

I konkursansökan, som är undertrecknad Louise Bechmann, skriver bolaget att "förmåga att betala sina klara och förfallna skulder saknas och att bolaget är insolvent".

Svenska dotterbolaget Masai Clothing Company, baserat i Malmö, har 14 butiker och 2 showroom i Sverige.

Cirka 50 anställda berörs av konkursen. 

Även det norska dotterbolaget Masai Clothing Retail Norge AS försattes på tisdagen i konkurs. I Norge finns, enligt Nettavisen, nio butiker och 54 anställda.

 - Moderbolaget i Danmark har försatt de svenska och norska dotterbolagen i konkurs. Butikerna i Sverige är stängda i nuläget men under dagen ska jag landa i beslutet när och om utförsäljningen ska börja. Sedan ska vi annonsera ut rörelsen men det är handlar mer om undersöka marknaden men eftersom det är ett dotterbolag så starkt knutet till ett aktivt moderbolag i Danmark och till dem förknippat varumärke så tror jag intresset för rörelsen är begränsat, säger konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson, Cirio, till Habit.

Handlar konkursbesluten om att bolaget inte vill driva retail i Sverige och Norge?

- Det är väl ett rimligt antagande och att den fysiska detaljhandeln inte gått så bra under den senaste tiden. E-handeln för Sverige och Norge har hela tiden skötts från Danmark och vad jag förstår så ska det även fortsatt vara så.

Varumärket har även återförsäljare i Sverige och Lars-Henrik Andersson vet inte vem som ska sköta försäljning till andra modebutiker framgent utan passar frågan vidare till det danska bolaget.

I Sverige har Masai butiker på Norrlandsgatan, Bromma Blocks, Stockholm Quality Outlet, Täby centrum i Stockholm.

I Malmö finns butik på Baltzarsgatan och i Lund på Lilla Fiskaregatan. Därtill finns butiker på Väla, på Storgatan i Halmstad, Södra Larmgatan och Frölund torg i Göteborg, Lantmätargränd i Jönköping, Linden köpcentrum i Norrköping samt i centrala Västerås och i Gränbystaden i Uppsala.

Det svenska bolaget omsatte nära 75 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret som är brutet och  avslutades i juni 2019. Rörelseresultatet, EBIT, för perioden landade på 2,6 miljoner kronor och resultatet på knappt 1,5 miljoner kronor.

Danskgrundade modemärket Masai har 1 500 återförsäljare i 25 länder och drev fram till konkursen i de norska och svenska bolagen 37 egna butiker i Danmark, Sverige och Norge samt e-handel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093