23948sdkhjf

Amanda Rascka och Anna Spånberg vinner Rock and Blue Design Award

Amanda Rascka och Anna Spånberg vinner Rock and Blue Design Award, ett stipendium instiftat av Salomon Dahan vd och grundare av House of Saki – ett modehus med bas i Skåne med varumärkena Saki Sweden, Stand Studio och Rock and Blue.

Salomon Dahan hade länge funderat på hur han bäst skulle kunna ingjuta framtidstro i nästa generations modedesigner. Han bestämde sig för att instifta ett stipendium tillsammans med Habit: Rock and Blue Design Award. Men det blev inte bara ett stipendium utan två; på 40 000 respektive 30 000 kronor. De som kunde söka stipendierna var studenter på ett antal utvalda designskolor i Sverige och Danmark.

Under Habit Modebranschens Dag tillkännagavs vinnarna: Amanda Rascka och Anna Spånberg. De vinner en prissumma på 40 000 respektive 30 000 kronor. De har också fått producera och fota sina kollektioner som de vann med.

– Det känns fantastiskt, jag är superglad och känner mig otroligt hedrad, säger Amanda Rascka.

– Det känns nästan overkligt. Jag har lärt mig mycket tillsammans med leverantörerna när skisserna har blivit till en bärbar kollektion. Det har varit jätteroligt, säger Anna Spånberg.

Juryn som har utsett vinnarna är Salomon Dahan, Margareta van den Bosch, tidigare chefdesigner på H&M, Sandra Karlsson, chefdesigner på Rock and Blue, Eva Due pr- och kommunikationschef hos House of Saki, och Kajsa Åström, chefredaktör för Habit.

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modebranschens Dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078